2012. augusztus 24., péntek

majdnem bakancslista ... :)

szakítok a megszokással... feje tetejére állítom a világot.. kicsit másmilyenné teszem ezt a bejegyzést... de csak azért, mert egy isteni helyet fedeztem fel a belvárosban. természetesen azt is fontos hangsúlyoznom, hogy azért kapott ilyen jelzőt, mert ételallergiásokra is figyelnek és a kreativitásra.
a sztori úgy kezdődött, hogy mindig megjegyzem, hogy mennyire nem figyelnek a magyarországi vendéglátósok az ételallergiás emberekre. persze tisztelet a kivételnek. 

itt szeretnék megemlékezni néma 2 perces csenddel és nagy mosollyal az isteni Starbucksról, ahol valóban az én igényeim szerint készítenek el mindenféle kávét és teát. egy hely, ahová úgy megyek, hogy szívesen. mert tudom, hogy nem öntik fel a jegesteámat kegyetlen cukorsziruppal. és amikor kijelentem, hogy tényleg nem szeretnék bele, nem néznek rám furcsán, mintha valami pöttyös panda lennék. jaaa és valóban jeget kapok jég címén és nem hideg vizet. tehááát kedves SB azt hiszem szeretlek, be kell vallanom és kedvelem a törzsvásárlói kártyádat is :D

a másik nagy találmányunk, leleményünk a moszkva melletti olasz fagyizó, ahol főznek rizstejes és cukormentes fagyit. egyszerűen zseniális, ahogyan a mogyorós és egyéb ízeket használják. általában 3 gombóccal csapatom, de alig bírom megenni a kis utazókelyhemben. pedig előtte durván nagy fagyis voltam, aki még otthon is jegeskávét csinált. 
az élet apró örömeit értékelni kell, amikor azt gondolod, hogy de soha nem ehetsz már fagyit életedben és kiderül, hogy még vannak csodák. szóval kedves fagyizóm, maga vagy a csoda, maradj még sokááá :)

éééés amiért felmerült bennem ez a bejegyzés a salátás bárom volt...:D egyik nap nagyon éhes voltam és kigondolná, hogy 5 körül a pocakom riadót fúj. egyik barátnőm javasolt egy helyet, ahol talán én is ehetek. mondom, "jézusom ezdejóóólenne" :) nahááát és kedves deák tér melletti Fruccola, abszolút elnyerted a tetszésem. már maga a hely atmoszférája is kellemes. előre kimért saláták és ételallergiások is ehetik:) jeeeesz :D és "csináld magadnak saláta" :) 
bevallom őszintén az utóbbi két hétben párszor véletlenül visszanéztem. természetesen nem ettem semmit sem, csak jó sok zöld és husis dolgot, de annyira imádnivaló, hogy mi ételallergiások is tudunk valahol nassolgatni. és teszem hozzá, elég nagy tálba mérik bele az összetevőket egész jó áron:)
és hogy még kedvesebb legyek van jégkásájuk igazi gyümölcsből és jégből. azt hiszem, ez is egy pozitív életérzés, hogy nem szörpös testvérével kell találkoznom, amit kerülgethetek. megjegyezném, hogy ez is nagyon kedvenc lett, de alig bírom meginni a fél litert :)
szóval mr. Fruccola, téged is nagyon,de nagyon szeretlek. a lazacos salátád maga a gasztronómiai orgazmus egyik kiváló példája. remélem, lesz hamarosan olyan törzsvásárlói kártyátok, amivel kicsit kiterjed a vevőkörötök. pusziii :)

szóval a lényeg, hogy budapest sok csodát tartalmaz ételallergiások számára. nem kell elkeserednünk, hogy minket kihagytak a partiból....úgy gondoltam, hogy terjesztem az infókat ezzel a közzététellel, hogy másokhoz is eljuthassanak az értékes információk.

és ne lepődjetek meg, ha nagyon szenvedélyesen írok ezekről a helyekről, érzésekről, ízekről, illatokról és élményekről, de valahogy máshogy látom már  a lehetőségeket, mint a diéta előtt.
és erre mondanám, hogy meg kell élnünk ezeket az alkalmakat, tapasztalatokat végletesen, hogy teljesen objektíven mesélni tudjunk róla.




Nincsenek megjegyzések: