2012. május 12., szombat

erdei gyümölcsös - barackos kukoricatorta

újra itt és ugrok -és bugrok, mert megint valami nyalánkságot találtam. és megint abszolút finom lett:) ez pedig az erdei gyümölcsös - barackos kukoricatorta. gondolom, első olvasatra csak néztek, hogy már megint mit csináltam. de megosztom máris, hogy ne csak csodálkozzatok:)

szóval vegyünk elő egy közepes lábast, tegyük bele a kukoricadara felét. kb. öntsük fel rizstejjel vagy zabitallal a darát, hogy ellepje és tegyük fel főni. ha szeretitek a fahéjat, ebbe is tehettek nyugodtan. nem fogja elrontani. sőt megjegyezném, hogy vegyesen tettem a zab - és rizsitalból bele:)

majd addig főzzük, amíg szépen fel nem rottyan a lábasban, majd levesszük, hogy oda ne égjen.előveszünk egy formát. az aljára vágunk bele aszalt barackot és egy réteget teszünk a megfőtt kukoricadarából. majd az előre kiolvasztott erdei gyümölcsöt rátesszük erre a rétegre. végül  egy újabb réteget teszünk a kész kukoricadarából. ezek után hagyjuk kihűlni. majd miután már nem meleg, hűtőbe tesszük:)

kipróbálnám még gesztenyével meg pár aszalt gyümölccsel. ha elfogy és bejvős lesz, akkor sokszor lesz ilyen. és vegyetek sparos fagyasztott erdei gyümölcsöt, mert nagyon finom az íze:)




Nincsenek megjegyzések: