2012. július 8., vasárnap

zúzaságosság

kicsit sok dolgom volt. így nem volt annyi időm, hogy nagyon kreatívan és plusz időmet felhasználva alkothassak a konyhában. de igyekszem pótolni a kimaradt posztokat. remélem, azért még nem pártoltatok el a blogtól. 
amúgy ilyenkor érzem azt, hogy olyan jó lenne, ha 26 órából állna egy nap és akkor mindenre lenne időm. de ugye takarítani és mosni mindig kell, alvásról ne is beszéljünk :D

miután így sikeresen pár betűvel kiírtam a problémáimat, akkor már is firkálom a lecsós zúzapörköltemet. igazából most látom a kis buksitokat, hogy ez nem a kedvenc recept lesz, de sajnos imádom a májat és a zúzát, így nem kegyelmezem:D

szóval egy kiló zúzát szépen megpucoltam, apró pici darabokra vágtam. egy kisebb lábasban megpirítottam egy kisebb fej hagymát, 4-5 gerezd fokhagymával és egy nagy szeletekre vágott paradicsommal. mikor a hagyma átüvegesedett, tettem rá pirospaprikát és egy pici vizet. majd a zúzát ráöntöttem. lefedtem a lábast és hagytam, hogy puhuljon a husi. közben egy kis só, bors, hogy az ízek fel tudjanak szabadulni.

egy másik lábasban pedig olívaolajon megpirítottam a rizst. felöntöttem vízzel. kb. egy teásbögre rizst készítettem el magamnak, így a felöntött víz másfél - két bögre szokott mindig lenni. tettem bele pici himalája sót, hogy finom legyen. és ezt is hagytam, hogy szépen felszívja a vizet és kedves, finom rizsszemecskék megjelenjenek:)

az eredmény itt látható és elfogyasztható egy ilyen hosszú nap után:)


u.i.: tegnap csináltam zabpehelylisztes palacsintát cukormentes szilvalekvárral. jézusom, maga volt az égi csoda csupa édesség formájában ;)


Nincsenek megjegyzések: