2013. május 1., szerda

leveskés momentumok

édes jóistenkém, most nézem csak, hogy mennyien várjátok, hogy megosszam az újabb finom kreálmányokat :) annyira jó érzés, hogyha idetévedek, akkor indig valamilyen pozitívumot kapok Tőletek! jelen esetben megvan a 3200. látogató. abszolút nem számítottam rá, mert ugye a blog csak úgy hobbiként indult és mostmár lényegében, ha jók az információim nagyon sok helyen szerepelek és adjátok Ti is tovább ismerőseiteknek a kis linket (természetesen, ezért is egy örök hála :)).
az utóbbi időben rákaptam a gyors levesek készítésére és nem bírom megállni, hogy ne dobjak valami finomságot össze. a koncepció mindig az, hogy ami itthon van, abból próbálok valami újat, laktatót és persze kellemesen finom ízvilágot varázsolni.
most a diéta azon szakaszában járok, hogy megint elvagyok a világgal. habár nőből vagyok és rendkívül kritikus szemmel nézek magamra, de azért engedélyezek néha magamnak egy kis xilites lekvárt vagy valamilyen édességet, amit ehetek, ugyanis egy új nadrág vásárlásakor megint egy számmal kisebbet kellett vennem. ezt hívják meglepetésnek, amikor azt állítod, hogy tuti, hogy felszedtél pár kilót, közben pedig csak te nem érzed, hogy valami megint kevesebb :)

másik fontos dolog, hogy megkóstoltam a sajtot újra másfél év után, de ugye, ami egyszer nem működik, azt ne erőltessük. nem voltam jól tőle, nagyon befáradtam és jöttek a szokásos diszkomfort érzetek. mondtam a diéta elején, ha egy mód van rá, akkor nem térek vissza a régi ételekhez és adalékokhoz, tartom! csak kérem szépen a vendéglátóegységeket, hogy ami padlizsánágyon van írva, oda ne tegyenek bele sajtot, ha lehet, köszönöm! nem tudtam kikerülni, de azért ezt is pozitívan fogom fel, hogy megint tudom a határaimat vagy inkább megerősített a dolog, ez már részletkérdés.

viszont képzeljétek, isteni finom zöldséges kókusztejes levest főztem és nagyon egyszerű elkészíteni és még gyors is. szóval 2 nagy fej hagymát felaprítunk szálasra. beledobjuk egy nagy fazékba, olívaolajjal meglocsoljuk. amíg üvegesedik, felkockázunk csirkemellet, majd hozzáadjuk a puhuló hagymához. annyit husit teszel be, amennyit szeretnél, fazék - és húskedvfüggő. és persze pici vizet ne felejtsük el, mert odaég ám, ha nem vigyázunk :)
kis só, bors, zöldfűszer, fokhagyma és tegyünk bele gombát, ha szeretjük és hagyjuk átpuhulni együtt ezeket az alkotóelemeket. mikor félig kész a gombás, hagymás husi adjunk hozzá mirelit vegyes zöldséget és hagyjuk tovább a fedő alatt. a puhulás innentől már nem sok idő, amikor kész, akkor hozzáöntünk egy 4dl-es kókusztejet, hagyjuk, hogy kicsit rotyogjon. teszünk bele fahéjas- szerencsendiós fűszert, pici só, bors, zöldfűszer, fokhagyma. és egyszóval a thai konyha máris itt van a lakásban :)
annyira imádom, hogy bármilyen zöldséges, húsos verzióban meg tudom csinálni. egyszerűen nem lehet megunni ezt az ízvilágot :) szóval nemcsak mirelit vegyes zöldséges jöhet, hanem bármi, amit éppen megkívánunk és szeretnénk a levesbe tenni.

tudom, hogy furcsán hangzik, de sokat nyertem ezzel az ételallergiával, mert nemcsak életmód, új élmények, hanem annyi kreatív recept és még mindig nincs vége, egyszerűen szeretem...:)Nincsenek megjegyzések: